Turuncu rengini ve sonbaharı pek sevmeyen birisi olarak söylüyorum Yedigöller’e bayılıyorum. Kamp için gitmeden önce günübirlik gidip görme, her adımımda hayran kalma, kamp kuranlara imrenerek bakma şansını elde etmiştim. Yine gitmeli, kamp yapmalıydım. Gittik,yaptık :)
Böyle etkinlikleri seven gözünü bile kırpmadan hazırlıklara başlasın derim.Daha önce hiç çadırda kalmamış, en ufak bir hareketlilikte hemen heyecanlanan hatta biraz korkak birisi olarak ben bu kadar keyiflendiysem hiç düşünmeyin ‘’kasım ayı tam zamanı’’ diyorum :) Ekim ayının sonu da olabilir tabi. Yaprakların yeterince turuncu olması ve dökülmemiş olması yeter.
Öncelikle muhteşemdi. Ay soğuk mu olur, yağmur mu yağar, çok mu üşürüz, aç mı kalırız ? Hepsini boşverin. Biz yedigöllere gitmeye karar verdiğimizde ne çadırımız vardı ne uyku tulumumuz. Plan olsun yeter ki eksikler elbet tamamlanır.
Öncelikle kamp için gidilecekse bile erkenden orada olmak önemli. Hava kararmadan önce çadırları kurup içindekileri hazırlayınca geriye daha keyifli işler kalıyor. Biz Derin Göl etrafında otoparka, tuvalete, cafeye pek de uzak olmayan bir yer seçtik.4 kişiydik ve böyle ormanlık bir alanda hepimizin ilk kamp deneyimiydi. O yüzden pek uzaklaşmak istemedik. Ateş yakmak için kullanılan tenekeler öyle hemen her yerde olmuyor onları biraz dolaşarak aramak ve çadırın olduğu yere taşımak gerekiyor. Biz odunları oradaki cafeden çuvalı 20 TL’ye satın aldık. Bu mevsimde etraftan kuru odun bulabilmek biraz zor olabiliyor çünkü.
Böyle seyahatlerde az ve öz eşya almak çok önemli. Tamam arabayla gidiyoruz ama kalabalık yapacak eşyalar da almamak lazım. Neler götüreceğiz listesi yaparken biraz zorlandık, farklı farklı insanlar farklı farklı listeler yapmışlar, ortak şeyler vardı tabi ama birbirinden farklı eşyalar da yok değildi. Biz listelerin çıktılarını alıp kendimizce lazım olabilecekler listesi yapıp hazırladık eşyalarımızı ama size kalem kalem tam liste işte tam da burada :)
** Akşam üzeri çadırı hazırlamak, ateşi yakmak, mangal-şarap, marşmelov kızartması inanılmaz keyifliydi. Telefon ve internet pek çekmediği için böyle keyifli zamanlarınızda size eşlik etmesini isteyeceğiniz müzikleri de ayarlanmanızı tavsiye ederim. J Bütün bunların yanında kahvaltı apayrı bir keyif. Akşam yemeğinde hava karanlıkken fotoğraf ve video imkanı sınırlı. Ama kahvaltı zamanı tam bir görsel şölen ve sunum önemli gençler J
** Son olarak gidiş ve dönüş yollarında çalı gibi ağaçları olan kırmızı sevimli meyveleri toplayın arkadaşlar. Eşiniz, kuzeniniz, arkadaşınız karşı çıksa da toplayın. Çayını demleyin, eğer çoksa topladıklarınızın marmelatını yapın-yaptırın. Kuşburnu candır. Ben pişmanım onlara uyup toplamadığıma,siz olmayın.
KAMP EŞYALARI
1. Çadır ( Bizimki buydu, gayet memnun kaldık)
2. Çekiç (çadırın demirlerini yere sabitlemek için)
3. Uyku tulumu
4. Şişme yatak
5. Yatağın altına sermek için mat
6. İki tane battaniye birini altınıza sermek birini üzerinize örtmek için
7. Yastıksız uyuyamayanlar için yastık
8. Sıcak su torbası (gece otururken çok işe yarıyor)
9. Termal çorap ya da içlik (gündüz fazlalık gibi gelse de gece çok lazım)
10. Kamp lambası ve kafa lambası
11. Ateş için teneke ( hava kararmadan etraftan bulmak gerekiyor)
12. Odun (çuvalı 20 TL’ye satılıyor. Bize 2 çuval yetti.)
13. Mangal kömürü
14. Ocak ( biz Bolu merkezden bir av bayisinden satın aldık. Sprey boya şişesi gibi bir tüpü var. Epey iş görüyor. Yedek tüp de olsaydı sabah kahvaltıdan sonra keyif kahvemizi de kendimiz pişirebilirdik. )
15. Tuvalet kağıdı ve kağıt havlu (birer rulo yeterli)
YİYECEK LİSTESİ
Öncelikle çok abartmaya gerek yok biz o da lazım olursa ay ya aç kalırsak diye diye en çok gereksiz eşyayı yiyecek konusunda aldık.
1. Köfte , sucuk (biz bu ikiliyi tercih ettik. )
2. Domates, biber
3. Soğan (közün içine kabuklarıyla öylece atıverin, pişsin, afiyetle yiyin )
4. İçecek (bizim tercihimiz şaraptan yanaydı. Mangal ve şarap birbirine çok yakın gibi gelmese de ortamdan olsa gerek şahane oldu.)
5. Ekmek (kahvaltı için de almayı unutmayın)
6. Meyve (kışın efsane meyvesi mandalina ve şarabın canı yeşil elma aldık.)
7. Marşmelov ve çöpşiş ( kızartması harika)
8. Türk kahvesi
9. Sallama çay ve sevdiğiniz nescafe çeşitleri, seviyorsanız ıhlamur ve limon
10. Kahvaltılık malzeme
11. İçme suyu
12. Atıştırmalık sevdiğiniz bir kaç şey (ben havuçlu tarçınlı kış keki yapmıştım o bize yetti)
TABAK-ÇANAK LİSTESİ
1. Izgara teli
2. Çaydalık (su ısıtmak için çok lazım oluyor.)
3. Maşa
4. Bıçak
5. Çatal
6. Tahta kaşık
7. Plastik tabak ve bardak
8. Küçük bir tava (kahvaltı için ateş yakamazsanız bir şeyler pişirmek için. Omlet bile yaptık. )
9. Bir kaç boy saklama kabı
10. Masa örtüsü ( gece için tek kullanımlık kahvaltı için kareliler tercihimizdi.)
11. Çay ve türk kahvesi için ayrı ayrı fincan.
12. Kürdan
13. Çöp poşeti
14. Peçete
15. Islak mendil
hill.
bayıldım çok güzel insan burda yaşlanmaz :)